Sayfalar

Translate

14 Ocak 2014 Salı

Mozaik Pasta


Mozaik Pasta



















Malzemeler:

1 litre süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 paket petit beurre bisküvi
İsteğe bağlı bitter çikolata, fındık, ceviz, antep fıstığı
Hindistan cevizi

Yapılışı:

Krema:

Un, kakao ve şekerimizi tenceremize ekleyerek, güzelce karıştıralım. Toz karışımının topaklanmaması için sütümüzü yavaş yavaş karıştıra karıştıra tenceremize ekleyelim. Kremamızı kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirelim. Kremamız istediğimiz kıvama gelince ocağımızın altını kapatalım ve bisküvilerimizi hazırlayana kadar kremamızın biraz soğumasını bekleyelim.


Ayrı bir kapta bisküvilerimizi kıralım ancak bu aşamada fazla ufalamamaya dikkat edelim. Diğer tarafta bir kalıp bitter çikolatamızı (yaklaşık 80 gr) bıçak yardımıyla parçalayalım. Fındık, ceviz, antep fıstıklarımızı blenderda ufalayalım. Tüm hazırladığımız bu karışımları, iki yemek kaşığı hindistan cevizimiz ile birlikte kremamıza karıştıralım. Hazırladığımız karışımı alüminyum kağıdın üzerine uzunlamasına yerleştirelim ve rulo yaparak alüminyum kağıdın yanlarını sıkıca kapatalım. Karışımımızı soğuduktan sonra buzluğa yerleştirelim. Buzlukta 2-3 saat kadar bekletelim. Servis yapmadan önce dilimleyelim ve üzerine hindistan cevizi serperek soğukken servis edelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder