Sayfalar

Translate

13 Ocak 2014 Pazartesi

Fırında Sütlaç

Sütlaç


















Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç
1 paket vanilya
Üzerine isteğe göre tarçın, fındık


Yapılışı:
Öncelikle pirincimizi yıkayalım ve tüm malzemeleri tenceremize ekleyerek, kısık ateşte sütlacımızı pişirelim. Sütlacımız kaynadıktan ve pirinçler yumuşamaya başladıktan sonra sütlacımızı pirinçleri eze eze arada bir karıştıralım. Sütlacımızın yavaş yavaş koyulaşmaya başladığını göreceksiniz. Sütlacımız istediğimiz kıvama gelince ocağımızın altını kapatabiliriz. Sütlacı kaselerimize yavaş yavaş dökelim. Kaselere aldığımız sütlaçları fırın tepsimize alalım ve fırın tepsisinin yarısına kadar su ekleyelim. 180-200 derecede ısıttığımız fırında sütlaçlarımızı üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sütlaçların soğumasını bekleyelim ve soğuyan sütlaçlarımızı buzdolabına yerleştirelim. Servisten önce üzerine isteğe göre tarçın, fındık vs. ekleyebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder