Sayfalar

Translate

2 Aralık 2013 Pazartesi

Aşure























Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım çay bardağı fasülye
1 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
15 su bardağı su

Üzerine:

İri çekilmiş ceviz
Badem
Nar taneleri
Toz tarçın


Yapılışı:

Buğday, fasülye ve nohudu yıkayıp, bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün üzerine 15 bardak su ekleyip, kaynatalım. Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü kevgir yardımı ile alalım. Aşurelik buğdayımız iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-2,5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim. Aşure koyulaşmaya başlayınca kuru üzümümüzü yıkayıp, ilave edelim. Şekeri ekleyip kaynatmaya devam edelim. En son rendelenmiş portakal kabuğumuzu ekleyelim, biraz kaynattıktan sonra ateşten alalım ve sıcak sıcak kaselerimize boşaltalım. Soğuyunca üzerlerini ceviz, badem, nar ve toz tarçın ile süsleyip, servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder