Sayfalar

Translate

2 Aralık 2013 Pazartesi

Fettucine Alfredo



























Malzemeler (2 kişilik):

200 gr fettucini
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
2-3 diş sarımsak
1+1/4 su bardağı süt
1+1/4 su bardağı parmesan peyniri
1/3 su bardağı ricotta peyniri
Maydanoz veya taze fesleğen (isteğe göre)
Tuz
Karabiber

Sosu:

Isınmış tavaya tereyağını ekleyip eritelim, zeytinyağını ve arkasından unu ilave edip, kavuralım. Un sararınca sütü karıştıra karıştıra ekleyelim. Orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirelim. Daha sonra parmesanımızı ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsağımızı ekleyelim ve birkaç dakika pişirelim. En son ricottayı ve sonrasında karabiber ile tuzu ilave edelim. Bu aşamaların hiçbirinde sütün kaynatmamaya dikkat edelim.


Makarnanın hazırlanışı:

Fettucinimizi paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayalım. Paketin üzerinde süre belirtilmemiş ise fettucini genel olarak çabuk pişen bir makarna türü olduğundan 4-5 dakika sonrasında tadına bakmanızı tavsiye ederim. "Al dente" kıvamını yakalayınca ocağın altını söndürüp, makarnamızı süzelim. Makarnalarımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine sosumuzu ve isteğe göre taze fesleğen veya maydanoz ile parmesanımızı ekleyelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder