Sayfalar

Translate

18 Kasım 2013 Pazartesi

İtalyan Usulü Tiramisu

Tiramisu



















Bir İtalyan tatlısı olan Tiramisu, İtalyanca "tira mi su" yani "pick me up" anlamına gelir. Bu ismin verilmesinin temel sebebi ise içerisinde bulundurduğu kakao ve espressodur.

İtalyanların genellikle yemeklerden sonra tatlı yeme alışkanlığı bulunmamaktadır, yemeklerini daha çok meyve ile sonlandırmayı tercih ederler. Yemeklere tatlı ilave edilmesi genellikle özel bir durumu işaret eder. Bu yüzdendir ki; İtalyan tatlıları unutulmaz lezzet kombinasyonlarını bir araya getirerek tarih boyunca dikkatleri çekmeyi başarmıştır. İtalyan tatlıları arasında en popüleri kuşkusuz tiramisudur. Şimdi bu tatlının tarifine bakalım:

Kedidili

Malzemeler:

6 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 1/4 bardak mascarpone peyniri
1 3/4 bardak krema
2 adet 12'li kedidili (Savoiardi marka)
1/2 bardak soğuk espresso
1 yemek kaşığı kakao

Yumurta sarıları ile şekeri çelik bir kapta çırpalım ve benmari usulü yumurtalarımızı pişirelim. Bunun için başka bir tencereye su koyarak kaynatalım. Yumurta sarısı ile şeker karışımımızın olduğu tencereyi kaynayan suyun üzerine oturtalım. Ancak, bu işlemi yaparken üstteki tencerenin su ile temas etmediğinden emin olalım. Yumurta sarılarını ve şekeri hızlıca 5 dakika boyunca çırpalım, karışım kremamsı bir hale gelince ocaktan alalım. Bu karışımın içerisine mascarpone peynirimizi ve arkasından kremamızı ekleyerek karıştıralım.

Espresso kahvemizi hazırlayıp, soğutalım. Kedidili bisküvilerimizi tek tek espresso kahvemize batırıp servis tabağımıza dizelim. Üzerine hazırladığımız kremanın yarısını dökelim. Kremanın üzerine tekrar bir sıra kahve ile ıslanmış kedi dilimizi dizelim ve ardından kremamızı ekleyelim. Tiramisumuzu buzdolabında 4-5 saat kadar bekletelim. Servis ederken tel süzgecimize kakaoyu koyarak tiramisunun üzerini tamamen kaplayacak şekilde kakaomuzu serpelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder