Sayfalar

Translate

9 Kasım 2013 Cumartesi

Fırında Levrek ve Fırında Patates




Fırında Levrek










Malzemeler (2 kişilik):

2 adet levrek
Fırında Patates Kızartması3 adet orta boy patates
1 adet soğan
4 adet defne yaprağı
1 adet taze biberiye
Tuz
Karabiber (tane ve çekilmiş)
Kırmızı pul biber
Kekik
Zeytinyağı


Yapılışı:

Levreklerimizi güzelce temizleyip, yıkadıktan sonra üzerlerine tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kekik atalım. Biraz da zeytinyağı gezdirip, baharatlarımızı levreklere güzelce yedirelim. Uzunlamasına doğradığımız soğanları, defne yaprağını, biberiyeyi ve bir miktar tane karabiberleri levreğimizin karın bölgesine yerleştirelim. Fırınımızın ızgarasını açıp, 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim.

Patateslerimizi soyduktan sonra, elma dilimi şeklinde doğrayalım. Doğradığımız patatesleri ayrı bir tepsiye alıp üzerlerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber, biberiye ve zeytinyağı gezdirelim. Patateslerimizi de levreğimiz ile birlikte fırına sürebiliriz. Ancak patatesler levreklere göre daha hızlı pişeceği için, levreğimizi fırına sürdükten sonra patateslerimizi hazırlayabiliriz.

Bu menünün yanına bir de güzel bir mevsim salata iyi olacaktır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder