Sayfalar

Translate

12 Kasım 2013 Salı

Cannoli Siciliani



















"Cannoli Siciliani" bir Sicilya tatlısıdır. İsmini, hamurun metal borulara sarılıp boru gibi şekil verilmesinden almaktadır. İçerisindeki kremanın sadece ricotta peyniri ve şekerden oluşması sebebiyle çok hafif ve çok lezzetli bir tatlıdır. Yapılışı da oldukça kolaydır. Ancak, hamura boru şeklinin verilmesi için metal kalıplara ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye'de bu kalıplardan bulmak mümkün olmayabilir ama boru şeklinde tahta ya da metal kalıplar oluşturabilirsiniz.


Malzemeler:

Hamuru için:

250 gr un (1 + 2/3 su bardağı un)
50 gr tereyağı (2 çorba kaşığı)
30 gr şeker (2 çorba kaşığı)
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kahve
1 yemek kaşığı kakao
1 adet orta boy yumurta

Kreması için:

750 gr ricotta peyniri (koyun sütünden yapılmış)
300 gr şeker

Yapılışı:

Öncelikle kabımıza hamuru hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri ekleyip, oldukça katı bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu yuvarlayalım ve streç filme sardıktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim.

Krema için ricotta peynirimiz ile şekeri bir kapta karıştıralım ve kabın üstünü kapatarak yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. Yarım saat sonra ricotta ve şeker karışımımızı tel süzgeçten geçirelim ve "Cannoli Siciliani" lerimizi doldurmak üzere buzdolabına kaldıralım. Dilerseniz kremaya parça çikolata, meyve şekerlemesi ya da antapfıstığı vs. ekleyebilirsiniz.

Hamurumuzu 3-4 mm kalınlığında açalım ve boyutları yaklaşık 10 cm olacak şekilde kare kare keselim. Hamur parçalarından her birini metal kalıplara saralım. Hamurun uçlarını yapıştırmak için yumurta beyazını kullanabiliriz. Kızartma tenceremize bol yağ ekleyelim ve kalıplara sardığımız hamurları kızartalım. Kızaran hamurlar soğuduktan sonra, hamurları metal kalıplardan çıkaralım.

Buzdolabında beklettiğimiz kremamızı sıkma torbamıza boşaltalım ve krema ile "Cannoli Siciliani" lerimizi dolduralım. Doldurduğumuz "Cannoli Siciliani" lerimizin üzerine pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder