Sayfalar
Translate
2 Aralık 2013 Pazartesi
Fırında beşamel soslu karnabahar
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Parmesan peyniri (isteğe göre)
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Karnabaharı buharda haşlayalım. Sosu için tereyağımızı eritelim ve üzerine unu ekleyelim. Un pembeleşinceye kadar kavuralım. Un kavrulduktan sonra sütümüzü yavaş yavaş karışımımızı karıştıra karıştıra ekleyelim. Karışım kıvam alınca, tuzu ekleyip, tekrar karıştıralım.
Haşlanmış karnabaharımızı yağlanmış borcamımıza dökelim. Üzerine tuz ve karabiber ekledikten sonra daha önceden hazırşamış olduğumuz beşamel sosumuzu karnabaharın üzerine ekleyelim. Bu şekilde 180 derece ısınmış fırında pişirelim. Karnabaharların üzerleri kızarınca fırından çıkardığımız karnabaharın üzerine kaşar peynirimizi ekleyip, yaklaşık 5 dakika pişirmeye devam edelim. kaşarlar eridikten sonra karnabaharımızı servis edebiliriz. Üzerine isteğe bağlı olarak parmesan peyniri rendesi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder