Sayfalar

Translate

28 Ekim 2013 Pazartesi

Fırında Enginar






Yunan ve Romalılardan dünya mutfağına yayılan enginar daha çok Akdeniz Mutfağında kendine has lezzeti ile diğer sebzeler ile birlikte pişirilerek yemek, çorba ve salata şeklinde kullanılmaktadır. İtalya'da hemen her restaurantın menülerinde görebileceğiniz bu sebze en çok kızartılarak tüketilmektedir. Çünkü asıl Roman usulü enginar kızartılarak yapılır... Bu tarifte ise enginarı kızarttıktan sonra bir aşama daha ileriye giderek üzerine mozzarella peynirli bir karışım ekleyip, fırına süreceğiz. İşte tarifimiz:







Malzemeler :

4 adet enginar (küçük olanlardan seçelim)
1 su bardağı un
1 adet limonun suyu
2 adet mozzarella peyniri
Kızartmak için zeytinyağı
Parmesan peyniri
4 adet orta boy patates
10-15 dal maydanoz
Kuru nane
Tuz
Karabiber


Yapılışı:

Küçük ve ince tip enginarlarımızı uçlarından keselim ve dışındaki sert yaprakları ayıklayalım. Saplarını uzunca bırakalım.Enginarları ortalarından uzunlamasına ikiye böldükten sonra ortalarındaki tüylü kısımları temizleyelim. Bu aşamada limonlu su hazırlayıp, temizlediğimiz enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletelim.

Bir kabın içerisine unumuzu ekleyelim. Una biraz su ekleyerek kıvamlı bir karışım haline getirelim. İkiye böldüğümüz enginarları boylamasına tekrar ikiye bölelim ve unlu karışımıza bulayalım. Zeytinyağımızı tavada kızdırdıktan sonra enginarlarımızı kızartalım.

Patateslerimizi soyup, küp küp doğradıktan sonra kızartalım. Fırın tepsisine önce patatesleri, üzerine de kızarttığımız enginarları dizelim.

Ayrı bir kapta mozzarella peyniri ile maydanoz, kuru nane, karabiber ve tuzumuzu karıştıralım. T Bu karışımı fırın tepsimizde enginarların üzerine güzelce yerleştirelim. 180 derece ısıtılmış fırında mozzarella peyniri eriyene kadar pişirelim. Enginarımızı fırından çıkarttıktan sonra üzerine parmesan peyniri ekleyerek, servis edebiliriz. Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder