Sayfalar

Translate

23 Ekim 2013 Çarşamba

Pizza Margherita








Pizza Margherita, 1889 yılında Napolili Şef Raffaele Esposito'nun İtalyan bayrağı renklerini temsil etmek üzere mozzarella, domates ve fesleğen ile hazırladığı pizzayı Kraliçe Margherita Teresa Giovanna'ya sunması ile ortaya çıkmıştır. Kraliçenin pizzayı çok beğenmesinden sonra bu pizzaya Margherita ismi verilmiştir.

İtalya'da kaldığım sürece çok beğenerek yediğim ve bu sebeble her fırsatta yaptığım Margherita'nın tarifi ise şu şekilde:

Malzemeler:

Sosu için:

3-4 yemek kaşığı domates püresi
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Mozzarella Buffalo
Kekik

Üzeri için:

2 adet mozzarella
Gorgonzola peyniri (isteğe göre)
Parmesan (isteğe göre)
7-8 adet cherry domates
Taze fesleğen
Karabiber

Yapılışı:

Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın. "Pizza Hamuru Yapılışı" sayfasında anlatmış olduğum hamurun yarısını açıp, fırın tepsisine ince bir şekilde yayın. Hamurun her yerine gelecek şekilde sosu ekleyin ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkararak üzerine mozzarela peynirini halka dilimler halinde doğrayıp ekleyin. Mümkünse pizzanızı Buffalo Mozzarellası ile hazırlayın, bu mozzarellanın çok daha güzel eridiğini ve tadının çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Cherry domatesleri ortadan ikiye böldükten sonra onları da ekleyin ve es son olarak fesleğeni yaprak yaprak ekleyin, tepsinin üzerine karabiber ekleyin. İsteğe göre pizzanıza gorgonzola peyniri ve parmesan da ilave edebilirsiniz. Bu peynirlerin de pizzanızı lezzetlendireceğinden emin olabilirsiniz. 180 derece ısıtılmış fırında mozzarella peyniri eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder