
Makarna, İtalyanların "Primi Piatti" yani "Aperatif" olarak ana yemek öncesi yedikleri yemek türüdür. İtalyanların bu vazgeçilmez, her sofrada olmazsa olmaz yemeklerini bir çok sos kullanarak farklı tatlarda yaptıklarını biliyorsunuzdur. Bu farklı tatlardan biri de kabak ile yapılanı... İsmini duyunca kabaklı makarna olur mu demeyin tadı gerçekten harika, denemenizi tavsiye ederim... Tarifimiz şu şekilde:
Malzemeler:
1 paket spaghetti
5-6 adet orta boy kabak
1 demet taze soğan
2-3 diş sarımsak

Taze fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Parmesan Peyniri

Kabakları yıkayıp, kabuklarını sıyırdıktan sonra ince halka dilimler halinde doğrayalım. Tavaya zeytinyağımızı ekleyelim. Sarımsakların kabuğunu soyduktan ve ezdikten sonra tavaya ilave edelim. Sarımsakları zeytinyağında biraz kavuralım. Ardından ince dilimlediğimiz kabakları tavaya ekleyelim. Kabakların sulanmaması için ateşin altını biraz açalım. Kabaklarımız sararıp, yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kabaklar pişerken taze soğanlarımızı temizleyip, beyazlarını ince halkalar halinde; yeşil yapraklarını ise iri iri doğrayalım. Kabaklar piştikten sonra taze soğanımızın beyazını ekleyip, biraz soteleyelim. Ardından soğanın yeşil yapraklarını ekleyip, sotelemeye devam edelim. Taze nane ve taze fesleğenlerimizi doğradıktan sonra onları da tavaya ekleyerek, karıştıralım. Taze nane yok ise kuru nane ile de deneyebilirsiniz. Son olarak sosumuza tuz ve karabiber ekleyerek, karıştıralım.
Sosumuz hazırlanırken makarnamızı kaynamış suda "al dente" yani "dişe gelecek şekilde" haşlayalım. İtalya'da marketlerden taze makarna bulabiliyorsunuz ve bu makarnaların haşlanma süreleri paketlerinin üzerinde yazılı oluyor. Genel olarak haşlanma süreleri makarnanızın çeşidine göre 4-8 dakika arasında değişebiliyor. Makarna paketinin üzerinde herhangi bir süre belirtilmemiş ise 4-5 dakika sonrasında makarnanızın tadına bakmanızı ve "al dente" kıvamına geldiği zaman ocaktan almanıızı tavsiye ederim.
Makarnanızı haşlayıp, süzdükten sonra üzerine hazırladığınız sosu ilave edip, ocakta 1-2 dakika pişirin. Tabaklara aldığınız makarnalarınızın üzerine parmesan peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder