Sayfalar

Translate

25 Ekim 2013 Cuma

Porçini Mantarlı Makarna

Porçini mantarlı fettucini

Porçini mantarı
İtalyanların en meşhur mantarıdır porçini mantarı... Müthiş aromatik, çok leziz bir mantar. Bu mantarları haziran ayından sonbaharın sonuna dek taze olarak bulabilmek mümkün. Ayrıca, İtalya'da dondurulmuş olarak da her mevsim satılıyor.

İtalya'da bu mantarı en çok makarna sosu olarak kullanıyorlar. Peki bu eşsiz lezzetli sosu nasıl hazırlıyorar? İşte cevabı:

Malzemeler (2 kişilik):

200 gr fettucini
200 gr porçini mantarı
2 diş sarımsak
1 adet acı kırmızı biber
4-5 kaşık zeytinyağı
Parmesan peyniri
10-15 dal maydonoz
Tuz
Karabiber

Sosu:

Tavaya zeytinyağını ekleyip, kızdıralım. Ezilmiş sarımsakları ve ince ince doğradığımız acı kırmızı biberi tavaya ilave edelim ve kavuralım. Porçini mantarlarımızı yıkayıp, doğradıktan sonra tavaya ekleyelim. Mantar suyunu çekene kadar pişirelim. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocağın altını kapatabiliriz, sosumuz hazır...

Makarnanın hazırlanışı:

Fettucinimizi paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayalım. Paketin üzerinde süre belirtilmemiş ise fettucini genel olarak çabuk pişen bir makarna türü olduğundan 4-5 dakika sonrasında tadına bakmanızı tavsiye ederim. "Al dente" kıvamını yakalayınca ocağın altını söndürüp, makarnamızı süzelim. Ancak, daha sonra kullanılmak üzere makarna suyundan biraz ayırmakta fayda var. Haşlanan fettucinileri tavada hazırladığımız karışıma ekleyelim. Dilerseniz bu aşamada tavaya 50 gr kadar hazır mantar sosu da ilave edebilirsiniz. İtalya'da genellikle marketlerin makarna reyonlarında hazır soslar da bulunuyor. Bu soslar taze olarak hazırlanmış olup, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Dolayısı ile gayet sağlıklı ve kıvam arttırıcılar. Ben bu şekilde hazır soslardan alıp, fettuciniye ekledim, makarnanın kıvamını ve lezzetini arttırdığını söyleyebilirim. Sos ile makarnanızı karıştırdıktan sonra eğer makarnanız birbirine yapışıyor ise daha önce ayırmış olduğunuz makarna suyundan 1-2 kaşık ekleyerek karışımın kıvamını ayarlayabilirsiniz. Son olarak ince kıydığımız maydonozları karşımımıza ekleyip, makarnalarımızı tabaklara servis edelim ve üzerlerine parmesan peyniri eklemeyi unutmayalım... Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder