Sayfalar
Translate
31 Ekim 2013 Perşembe
Ev yapımı taze krema
Kremalı yemekler için hazır kremalar kullanabileceğiniz gibi "Creme Fraiche" adı verilen Fransız mutfağının klasiklerinden olan taze kremayı da kullanabilirsiniz. Bu krema, içerisinde % 30 ila % 45 arasında tereyağı içeren ve bakteri kültürü ile ekşi tat verilmiş bir kremadır. Bu krema bildiğim kadarıyla Türkiye'de bulunmuyor bu sebeple evde hazırlanması gerekiyor. Evde yapılan krema her ne kadar orjinal Creme Fraiche'nin yerini tutmasa da yemeklerinizi veya tatlılarınızı lezzetlendirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.
Malzemeler (250 ml taze krema için):
200 ml krema
50 ml buttermilk veya kefir
Temiz bir kavanozun içerisine krema ile kefiri ya da krema ile buttermilki ekleyelim, iyice karıştırdıktan sonra kavanozun ağzını kapatalım. Karışımı oda sıcaklığında yaklaşık 24 saat bekletelim. Bu zaman zarfında krema koyulaşacaktır, bu aşamadan sonra taze kremanızı buzdolabında saklayıp 2 ay kadar kullanabilirsiniz.
Tarifte buttermilk de kullanabilirsiniz diye belirttik ama buttermilk nedir, nasıl yapılır?
Buttermilki yurtdışında marketlerde bulabilmek mümkün ancak bildiğim kadarıyla Türkiye'de maalesef bulunmuyor. Buttermilk'in tam Türçe karşılığı, tereyağının çalkalanmasından sonra arta kalan sıvıdır. Nasıl yapıldığına gelince:
Malzemeler :
1 bardak süt
1 yemek kaşığı elma sirkesi ya da limon suyu
1 bardak süt ile 1 kaşık elma sirkesi ya da limon suyunu oda sıcaklığında karıştırıp, 5 dakika bekletmeniz yeterli. bu sürenin sonunda sütte tanecikler oluştuğunu göreceksiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder