Sayfalar

Translate

30 Ekim 2013 Çarşamba

Mantar Soslu Biftek

Mantar Soslu Biftek


Malzemeler :



Marine için:

2 adet 500 gr biftek
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Kekik
Tuz
Kırmızı pul biber

Mantar sos için:

1/2 kg. mantar
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı köri
1 kutu krema
Tuz
Karabiber




Mantar sosun yapılışı:

Teflon tavaya  5 yemek kaşığı zeytinyağımızı ekleyelim. Kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarlarımızı ince ince doğradıktan sonra, kavrulmuş soğanımıza ekleyelim. Mantarlar bir süre sonra sulanacaktır. Suyunu çekene kadar pişirelim. Pişmeye yakın karabiber ve tuzu ekleyelim. Suyunu çekince kremamızı ekleyelim. En son olarak köriyi de ekleyelim. Sosumuzu karıştırıp, ocağın altını kapatabiliriz.

Kremayı evde yapmak isterseniz "Ev yapımı krema" tarifine göz atabilirsiniz.


Yapılışı:

Bifteklerimizi marine etmek için üzerine, zeytinyağı, yoğurt, sirke, karabiber, kekik, tuz ve pul biber ekleyelim ve güzelce karıştırdıktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat  bekletelim.

Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak etlerimizi de ekleyelim. Bir süre sonra etler suyunu bırakacaktır. Etler suyu çekene kadar pişirelim.

Bifteklerimizi fırın tepsisine alalım. Arzu edilmesi durumunda, "Fırında Biftek" tarifinde belirttiğim patates, soğan, taze biber, sarımsak, domates vs gibi sebzeler ekleyerek tepsinizi zenginleştirilebilirsiniz. Tepsiye 1,5 bardak sıcak su ekleyelim ve tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatalım. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Biftekler piştikten sonra tepsinin üzerinden aliminyum folyoyu kaldıralım ve  kızarmaları için bifteklerimizi 4-5 dakika fırının ızgarasında pişirelim.Bifteğimizi tabaklara aldıktan sonra üzerine körili mantar sos gezdirip servis edebiliriz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder