Sayfalar
Translate
21 Ekim 2013 Pazartesi
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 bardak ılık süt
1/4 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle un, hamurun hazırlanacağı kaba eklenir ve orta yerinden havuz gibi açılır. Süt ısıtılır ve maya ve şeker ile havuzun içerisine eklenerek, maya ezilir. Mayalanması için birkaç dakika bekletildikten sonra diğer malzemeler de eklenip, hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. Bu aşamada gerektiği takdirde un ilavesi yapılabilir. Hamur mayalanması için buzdolabı poşetine alınarak, ılık bir yerde mayalanana kadar bekletilir. Mayalanan hamurdan 2 adet fırın tepsisi büyüklüğünde pizza yapabilirsiniz, afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder