Sayfalar

Translate

23 Ekim 2013 Çarşamba

Porçini ve İstiridye Mantarlı ve Mozzarellalı Pizza


















İtallya'da yaşayıp porçini mantarını sevmeyen biri var mıdır bilemiyorum. Porçini mantarı, İtalyan mutfağında en çok kullanılan mantar çeşitlerinden biridir. Kendine özgü aroması ile tüm yemeklere fark katar. Şimdi bu leziz mantarla yapılan pizzanın tarifine bir bakalım:


Malzemeler:

Sosu için:

3-4 yemek kaşığı domates püresi
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kekik

Üzeri için: 

150 gr porçini mantarı
150 gr istiridye mantarı
2 adet mozzarella peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber

Yapılışı:

Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın. "Pizza Hamuru Yapılışı" sayfasında anlatmış olduğum hamurun yarısını açıp, fırın tepsisine ince bir şekilde yayın. Hamurun her yerine gelecek şekilde sosu ekleyin ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Bu arada istiridye mantarınızı güzelce yıkayın be büyük olan parçaları daha küçük parçalar haline getirmek için dilimleyin. Hamuru fırından çıkararak üzerine porçini mantarını, dilimlemiş olduğunuz istiridye mantarlarını ilave edin. Mozzarela peynirini halka dilimler halinde doğrayıp ekleyin. Mümkünse pizzanızı Buffalo Mozzarellası ile hazırlayın, bu mozzarellanın çok daha güzel eridiğini ve tadının çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Pizzanızın üzerine karabiber ve pul biber ekleyin. İsteğe göre pizzanıza gorgonzola peyniri ve parmesan da ilave edebilirsiniz. Bu peynirlerin de pizzanızı lezzetlendireceğinden emin olabilirsiniz. 180 derece ısıtılmış fırında mozzarella peyniri eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder