Sayfalar

Translate

23 Ekim 2013 Çarşamba

Patatesli Pizza





İtalyanların patates ve biberiye ile yaptıkları, hazırlanışı kolay ama tadı da bir o kadar leziz olan pizzası... Patatesli pizzanın tarifi ise şu şekilde:


Malzemeler:

2-3 adet patates
Biberiye
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber

Yapılışı:

Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın. "Pizza Hamuru Yapılışı" sayfasında anlatmış olduğum hamurun yarısını açıp, fırın tepsisine ince bir şekilde yayın. Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra, ince halka dilimler halinde dilimleyin. Patates halkaların ince olarak dilimlenmesi güzelce pişmesi ve kızarması için çok önemli, dilerseniz bu aşamada rendenin dilimlemeye yarayan kesici kısmını kullanabilirsiniz. Patatesleri resimde gördüğünüz şekilde dizdikten sonra üzerine bol biberiye, kırmızı pul biber ve karabiber ekleyin. Patateslerin üzerinde biraz zeytinyapı gezdirdikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında pizzanızı patatesler kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder